Hogyan készítsünk mi magunk kakaóvajat?

A kakaóvaj egy zsíros, sima és krémes textúra, melynek olvadáspontja a testhőmérséklethez áll közel, illata pedig a csokoládéra emlékeztet. E tulajdonságok teszik a kakaóvajat gyakori összetevőivé a kéz- és bőrápolóknak. Lágyító tulajdonságainak köszönhetően védi és nyugtatja a sérült és száraz bőrt.

kakaovaj-2

A kereskedelmi forgalomban is megtaláljuk a kakaóvajat, de a kakaóvaj tartalmú krémet mi magunk is elkészíthetjük saját konyhánkban.

Amire szükségünk lesz:

16 csésze desztillált víz

1 csésze növényi glicerin

4 csésze kakaóvaj

1 csésze olívaolaj

1 csésze. kókuszolaj

1 csésze méhviasz

1 E-vitamin kapszula

2 közepes rozsdamentes acéledény

1 nagy rozsdamentes acél keverőtál

turmixgép vagy botmixer

hőmérő

1. lépés

Keverjünk össze desztillált vizet és glicerint egy rozsdamentes acéledényben és ezt a keveréket melegítsük 10 percen keresztül.

2. lépés

Keverjük össze a kakaóvajat olívaolajjal, kókuszolajjal és méhviasszal és másik edényba. Tartsuk addig a lángon ezt a keveréket, amíg a méhviasz is megolvad. Körülbelül ezt is 10 percig kell hevíteni.

3. lépés

Öntsük az olajokat a glicerines keverékre és keverjük egy botmixerrel alaposan össze a hozzávalókat. A krémet addig keverjük, amíg az besűrűsödik.

4. lépés

Hűtsük le a krémet és adjunk hozzá egy E-vitamin kapszulát.

5. lépés

Ha a krém túl sűrű, akkor keverjünk még bele egy kevés vizet, ha túl híg akkor adjunk még hozzá olvasztott méhviaszt. Addig turmixoljuk, amíg megkapjuk a megfelelő állagot. Hűtsük le az egészet és öntsük egy lezárható tartályba.

Kakaóvaj termékek ITT
Újdonság

BioMenü BIO kakaóvajtallér, perui 250 g

BioMenü BIO kakaóvaj tallér, perui 250 g

Mesterséges ízesítőktől és tartósítóktól mentes, 100% bio kakaóvaj tallér.

Ár: 7995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!